musikformidlingknap01
Index
Jazz
Thomas Clausen Brazilian Quartet

Thomas Clausen Brazilian Quartet

Thomas Clausen Brazilian Quartet
Thomas Clausen Brazilian Quartet

Follow The Moon
Special guest: Cæcilie Norby

Her forenes brasiliansk pop (verdens bedste!) og den moderne amerikansk-europæiske jazz-tradition. Legende let og tilsyneladende ligetil. Men det er faktisk kompliceret musik Thomas Clausen bedriver. Ikke at det er svært at lytte til - tværtimod - men det kræver dygtige musikere som her for at få den flyvende og fejende afvikling som Clausens brasilianske kvartet formår. Helt på linie med de første legendariske og slidstærke Return to Forever-plader med Chick Corea, som også er komponist til et af CD'ens numre. Andre hørbare inspirationskilder er Egberto Gismonti, men Clausen er ikke kopist. Både som komponist og solist er han sin egen!

-Milton Nascimento, Gismonti og ikke mindst Antonio Carlos Jobim har betydet meget for mig. Og det gør ikke spor at man kommer til at tænke på Chick Corea - han er en mester, og en af de bedste komponister der er, kommenterer Thomas Clausen.

,,Follow the Moon" har også den sjældne kvalitet, at man som lytter så at sige kan træde ud og ind af musikken. Den kan opleves på afstand, opmuntrende og dansant, eller man kan fordybe sig og afsløre nye detaljer ved hver gennemlytning.

-Jeg tilstræber både det komplicerede og det enkle. Detaljer betyder meget, men det skal også være en indbydende helhed, man kan forholde sig umiddelbart til. ... Denne kvartet er mit talerør som komponist i øjeblikket. Jan og jeg arbejdede også sammen for 20 år siden i Mirror, og det er sådan set en videreførelse af den kvartet-idé. Jeg nyder både at være solist og akkompagnatør i mit eget regi. Jeg kan slappe mere af, uddyber Thomas Clausen.

Sammenspillet er tæt - de kender hinanden. Jan zum Vohrde står sammen med Clausen for solistiske kraftpræstationer. Vohrdes fløjter besidder det på en gang luftige og ekvilibristiske. Og kvartettens europæisk bosatte brasilianere på bas og percussion forstærker den latin-amerikanske autentitet og dynamik. Cæcilie Norby gæsteoptræder på tre numre - glider ind i helheden som om hun aldrig har sunget andre steder.

-Det kom helt naturligt, for jeg har jo spillet en del duo-koncerter med hende de senere år. Jeg synes hun synger pragtfuldt. Hun faldt ind som en fisk i vandet og oplevede det selv som en aha-oplevelse at arbejde med disse rytmefolk, som tænker meget på groove.

I løbet af sin mere end 30-årige musiker-karriere har den alsidige Thomas Clausen indspillet en række plader. ,Follow the, Moon" vil indskrive sig som en af hans væsentlige i den danske jazz-diskografi.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63