musikformidlingknap01
Index
Jazz
Trad Cat's

Trad Cat's
Traditional roots jazz
trad-jazz-20x10

Klaus Thrane: Trommer
Tom Bilde: Tuba
Finn Odderskov: Klarinet og sopransax
Jesper Bjarnesen: Sang og banjo

youtube_logo05

https://www.youtube.com/watch?v=GwyQ-z_JXIk
https://www.youtube.com/watch?v=0j4zLQeTxwg
https://www.youtube.com/watch?v=Ks4oXRHfElo

Klaus Thrane og Tom Bilde har – på hhv. trommer og bas - i mere end 20 år været det solide, men også legende, fundament under en af dansk musiklivs største succeser nogensinde, nemlig Lars Lilholt Band. Samtidig har de været fast makkerpar i adskillige teaterforestillinger, bl.a. i begge de Reumert-belønnede teaterkoncerter ”Nick Cave” og ”Leonard Cohen”, som begge har været sat op i flere omgange i både Århus og København.

Sammen har de to nu gjort alvor af en gammel drøm om at dyrke deres fælles kærlighed til den traditionelle jazz, og har i den anledning allieret sig med et par gode musikervenner:

Finn Odderskov behøver næppe nogen præsentation blandt jazzelskere, han er et kendt navn i det danske musikliv gennem mere end en menneskealder.
Mange bands – og dermed rigtig mange musikelskere - har i årenes løb haft glæde af Odderskovs evige kærlighed til jazzen, og han har gennem tiderne spillet med alle de ”store”: Thad Jones, Charlie Shavers, Clark Terry, Ben Webster, Bud Freeman, Benny Wathers og mange andre.

Kvartetten fuldendes af sangeren Jesper Bjarnesen, som også håndterer banjoen. Bjarnesen har levet som musiker i mere end 25 år, og har som jazz- og bluessanger indspillet plader i eget navn, ligesom han har medvirket på andres pladeindspilninger. I jazz-sammenhæng kan man fremhæve hans samarbejde med Klüvers Big Band, det nuværende Aarhus Jazz Orchestra.

Den karakteristiske besætning med banjo og tuba er i sig selv en garanti for lyden af den helt tidlige traditionelle jazz, men ellers er TRAD CAT's ikke noget jazzmuseum: Repertoiret hentes med stor appetit fra alle afkroge af jazzen (og dens nærmeste omgivelser), og afleveres med den sikkerhed, glæde og charme, som man kan forvente af så rutinerede kræfter...

trad-jazz-instrumenter-20x13

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63