Glasspillerne Erik & Henrik Hansen
musikformidlingknap01
Index
Klassisk

Kirkekoncert med
Glasspillerne Erik & Henrik Hansen

En velklingende musikalsk oplevelse for øjne og ører -

glasspillerne_foto2004
med glasspillerne Erik og Henrik Hansen, far og søn, som er blandt de meget få på verdensplan, der har opbygget glasinstrumenter og behersker at spille på dem på linie med andre instrumenter, og har derfor jævnligt medvirket på tv i ind- og udland.

Glasinstrumentet har især været kendt siden 1700-tallet, men det kan stadig vække opsigt! For de fleste vil det være første gang de oplever det "live", og foruden den smukke lyd, er det specielt at se de mange glas afstemt med vand, samt teknikken ved glasspil, hvor de fugtede fingerspidser berører glaskanterne og frembringer de fine klare toner - der bliver til salmemelodier, danske sange, kendte temaer fra film og musicals samt et par livlige menuetter af Mozart og Beethoven.

Desuden fortælles om glasinstrumentets historie og familien Hansens tilgang til instrumentet i tre generationer

CD med glasmusik

Glasspillerne Erik og Henrik Hansen har indspillet en cd med guitarist Laif M Lauridsen samt strygere fra Århus Symfoniorkester - ligesom glasinstrumentet er sådan en indspilning noget af en sjældenhed.

Supplerende information

Tilbage i 40'erne var Erik Hansens onkel Ejnar Hansen en kendt glasspiller, han flyttede til USA og lavede tv-shows blandt andre med Victor Borge, senere var den 20-årige Erik klar til at føre traditionen videre. Han havde lært at spille violin og kontrabas og kunne bruge den viden til arbejdet med glassene.

Via medvirken i Danmarks radio blev EH hurtigt "verdensberømt" i sit hjemland, og senere gik turen til udenlandske tv-stationer. Han har spillet i det meste Nordeuropa samt i Syd- amerika, Japan, og Mellemøsten. Det er blevet til koncerter med DR's Underholdnings- orkester, Århus og Ålborgs Symfoniorkestre.

Henrik er som en af de meget få vokset op med et glasinstrument i barndomshjemmet, og det musikalske samarbejde mellem far og søn har gjort en koncert med glasmusik endnu mere interessant, dynamisk og "enestående"!

Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63