Guido Paevatalu
musikformidlingknap01
Index
Klassisk
GuidoPaevatalu

GUIDO PAEVATALU

Guido Paevatalu er uddannet ved Operaakademiet i København hos docent Vagn Thordahl. Videre uddannelse hos prof. Ingrid Bjørner i Oslo og Jane Claviter i New York. Endvidere hos Thomas Hemsley i London og Jorma Hynninen i Helsinki. Senest hos Kirsten Buhl Møller i København.

Han har været ansat som operasanger på Det Kongelige Teater i København siden 1982. Her dubuterede han som Billy Benson i Animalen og har siden sunget alle de ledende roller indenfor sit fag.

Guido Paevatalu har arbejdet som koncert og liedsanger, både med klaverakkompagnement og diverse symfoniorkestre. Han har derudover medvirket i et utal af koncerter med Danmarks Radio og en del TV udsendelser. Af væsentlige produktioner kan nævnes: Henrik i Maskerade, Kong Erik i Drot & Marsk, Grev Danilo i Den glade Enke, Eisenstein i Flagermusen, Boccaccio i Boccaccio og i Carmina Burana med Radiosymfoniorkestret.

Han har med udenlandske symfoniorkestre og pianister givet koncerter i Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Rusland, Østrig, Holland, Frankrig, Ungarn og Tyskland. Bl.a. ved Mozartfesivalen i Wien, ved Bergenfestspillene og i Turandot med Eva Marton ved Operafestivalen i Savonlinna. Han har medvirket som Danmarks repræsentant ved en koncert i Budapest for Ungarns 1100 års jubilæum. I September 1996 var Guido Paevatalu i Finland for at synge Lieder eines fahrenden Gezellen.

I November 1996 sang han for første gang Beckmessers i en nyopsætning af Wagners Mestersangerne på Det Kongelige Teater. Her sang han også Ford i en nyopsætning af Verdis Falstaff i September 1997.

I Maj 1998 sang han Grev Ottokar ved en koncertopførelse af Jægerbruden i Leipzig med Gewandhausorchester, dirigeret af Manfred Honeck. Denne koncertopførelse blev gentaget i München i Juli 98, hvor han udover Grev Ottokars parti også sang Kilian.

I Januar 1999 sang han Dr. Falke i Flagermusen med MDR Symfoniorkestret i Leipzig, dirigeret af Manfred Honeck. Denne koncert blev i Juni 1999 gentaget i München.

Januar 1999 havde Donizettis Elskovsdrikken premiere på Det Kongelige Teater, hvor Guido Paevatalu sang Belcore.

I April 1999 sang han Giorgio Germont i La Traviata på Irish Opera i Dublin.

I Juni 1999 sang han Ford i Falstaff på Theater Lübeck.

I den kommende sæson synger han på Det Kongelige Teater, Giorgio Germont i La Traviata, Wolfram i Tannhäuser, Marcello i La Bohéme, Grev Almaviva i Figaros Bryllup og Belcore i Elskovsdrikken.

Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63