Kim Sjøgren
musikformidlingknap01
Index
Klassisk

Kim Sjøgren

Kim Sjøgren

Allerede som 3-årig begyndte han at spille violin. Da han var 12, blev han optaget på Det Jyske Musikkonservatorium, og debutkoncerten fandt sted da han kun var 17. Tre år senere blev han medlem af det Kongelige Kapel, hvor han blev koncertmester som 22-årig - den yngste i kapellets historie.

Kim Sjøgren har som solist og kammermusiker turneret i det meste af verden. Han har samarbejdet med så forskellige kunstnere som NHØP, Anne-Sophie Mutter, James Galway og Palle Mikkelborg - og indspillet en lang række værker, bl.a. Carl Nielsens Violinkoncert og Vivaldis „De fire årstider“. Alsidigheden afspejles også i hans mange andre aktiviteter. f.eks. har han komponeret TV- og filmmusik og optrådt som TV-vært, film- og revyskuespiller.

Kim Sjøgrens soloshow viser hans formidable kunnen, virtuositet, gimmicks på violinen og serveres med  humor og små anekdoter og en mærkevare er, at publikum altid delagtiggøres.

En kort, rammende beskrivelse vil være: Victor Borge på violin. Et unikt show, der passer ind overalt (også til internationale forsamlinger på engelsk).

Kim laver også koncerter med bassisten Mads Vinding. Han er medlem af Københavns Kammertrio, og han startede i 1989 Royal Danish Strings. I dag arbejder han også som dirigent og har bl.a. dirigeret Radiounderholdningsorkestret og sit eget Little Mermaid Orchestra.

Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63