ORFEUS
musikformidlingknap01
Index
Klassisk

Orfeus
Klassisk uden grænser!

orfeus_012_2007
Orfeus har eksisteret siden 1999 og opstod ud af en fælles interesse for at videreudvikle den klassiske koncertform, så den kommer til at appellere til et bredt publikum. Vi kombinerer musik og fortælling til Koncertfortællinger, koncertoplevelser og musikalske eventyr, der inddrager alle sanser.

Klassisk musik er følelser, inderlighed, fortælling, dybde og lidenskab og vores publikum er alle, som kan relatere sig til disse ord.

Orfeus består af guitarist Anne-Mette Skovbjerg, uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og sangerinde Christina Dahl, uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium.

Smuk koncert
Kombinationen af sang, musik og fortælling gjorde koncerten til mere end koncert, dér hvor skuespillet også spiller med. De levede op til troubadurtraditionen, som de har valgt med navnet Orfeus.
Karsten Erbs, Margrethekirken, Malaga.

Orfeus’ kombination af billeder, ord, smukke dragter/instrumenter og ikke mindst musikken, viste sig at være en perfekt kombination, da Vejle Bibliotek i anledningen af Renæssanceåret 2006 satte fokus på renæssancen.
Kirsten Husted, Vejle Bibliotek

Orfeus tilbyder disse koncertfortællinger:

Svinedrengen
- To fattige drenge vokser op og bliver berømte i hele verden, den ene kan skrive historier og den anden kan lave musik. Se, det er et rigtigt eventyr! Hør om dem og hør eventyret om Svinedrengen tilsat sange og musik af Carl Nielsen som Underlige aftenlufte, Nu er dagen fuld af sang og Irmelin Rose. En musikfortælling fuld af poesi, humor og gamle minder.

Den strålende konge - Fortællingen tager sit udgangspunkt i Christian IV og Kirsten Munks kærlighedshistorie. Fortælling veksler med toner fra renæssancen, bl.a. musik af John Dowland og Søren Terkelsen.

Den mørke kærlighed - To spanske kunstnere - Federico Garcia Lorca og Manuel de Falla - søgte i 1922 den ægte spanske folkesjæl i Andalusien. Art on Stage rejste i deres fodspor i den samme søgen. Ud af denne rejse kommer musikfortællingen Den Mørke Kærlighed, fuld af kraftfuld spansk guitarmusik og digte næsten af kød og blod.

Jul på H.C. Andersens tid - Et musikalsk foredrag med afsæt i H. C. Andersens juleeventyr Grantræet. Hør om julen og dens traditioner på hans tid på landet og i byen. Vi spiller kendte og mindre kendte julesange fra samtiden – også til at synge med på – og fortæller naturligvis historien om Grantræet, som handler om at længes væk, blive større, om jul og om mange andre ting.

Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63