Mikkel Nordsøe & TimeWave
musikformidlingknap01
Index
Klassisk
timewave

MIKKEL NORDSØ:  GUITAR
JESPER BØJE CHRISTENSEN: CEMBALO.
KLAVS NORDSØ:  PERCUSSION
TINE REHLING:  HARPE

timewave

Gruppen blev samlet for første gang i forbindelse med maleren JENS NORDSØ's udstilling på Holstebro Museum i sep. 1998 hvor vi spillede en koncert .Ideen opstod gennem vores familierelationer: JENS NORDSØ og JESPER BØJE CHRISTENSEN er brødre, KLAVS NORDSØ og MIKKEL NORDSØ er brødre og sønner af JENS. TINE REHLING er datter af JESPER.Vores unikke instrumentsammensætning, som rummer helt nye og spændende klangmuligheder, førte til en sammensmeltning af 3 århundreder i en musik spændende fra Italiensk barok (bl.a. Scarlatti) over spansk harpemusik (Albeniz) til Mikkel Nordsø's originalkompositioner. Ikke kun på det klanglige plan er instrumenterne forbundet men også rent musikalsk spores en rød tråd igennem programmet  med elementer fra bl.a.Flamenco'en og improviserede intro's/toccata'er.

Gennem Jesper's efterhånden mange års studier af og praktiske beskæftigelse med den Klassiske musiks (ikke kun barokkens) oprindelige spillemåder - først og fremmest dens ægte Tempo Rubato,en praktisk taget glemt kunst i den moderne "klassiske" verden - er det blevet klart at dette ægte Tempo rubato er en klar parallel til den såkaldte "rytmiske" musiks swing og ligeså afhængig af en bestemt feeling,som i princippet ikke adskiller sig fra den rytmiske musiks. (Det skal understreges,at dette intet har at gøre med banale "jazzificerede" versioner af barokmusik som f.eks. Swingle singers, Jaques Loussier etc.)

Andre slående paralleller findes på det improvisatoriske område som f.eks. rubato Intro´s i barokken undertiden skrevet ned som Toccata'er, Preludier ,improviseren over harmoniske rundgange, rundgange som man undertiden finder praktisk taget ens i 1680 og 1990'erne,og selvfølgelig ideen at akkompagnere/improvisere ud fra becifringer.

Forbavsende logisk og naturligt klinger f.eks. en cembalo Toccata fra 1680'erne som intro til en guitarimprovisation akkompagneret af cembalo'et over en jazzharmonisk rundgang, eller harpe og guitar forenede i en af Mikkels meget melodiske numre, som går lige over i en (dertil passende) cembalosonate af Scarlatti,der afrundes med en flamenco improvisation på guitar og percussion.

Disse forløb giver os en fornemmelse  af en ophævelse af tidsmæssige og  stilistiske grænser og en dybt tilfredsstillende afsløren af væsentlige spirituelle og emotionelle sammenhænge, for slet ikke at tale om den overvældende klang af de tre ædle "knipse" - strengeinstrumenter (let forstærkede): Guitar, harpe og cembalo + percussion, indtryk som publikums entusiastiske reaktion ved vores første offentlige optræden fuldt ud bekræftede.

TIMEWAVE har bl.a. spillet på Holstebro Museum, Gilleleje Kirke, Kulturnat Ålborg, Musikhuset Århus, Musikhistorisk Museum (Kbh.) og senest ved ”4’eme Festival d’improvisation de Lausanne” (august 2000). Oktober spiller TIMEWAVE igen i Schweiz, denne gang inviteret af den Danske forening i Geneve. TIMEWAVE går i studiet i okt. 2000 for at indspille deres debut album, som udkommer foråret 2001.

Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63