Trio Campanella
musikformidlingknap01
Index
Klassisk
trio campanella

Trio Campanella

Trio Campanella er et Guitar ensemble der blev etableret i 1997 af guitaristerne Christophe Dejour, Frank Massa og Thomas Winthereik. I trioens valg af repertoire, ligger bl.a. et spændende udforsknings arbejde af store komponisters værker, som i egne arrangementer har vist sig at være velegnet for guitarer.

Trio Campanella’s første projekt var Suite Iberia af komponisten Isaac Albeniz. Dette spanske mesterværk med tydelige referencer til den spanske guitar og andalusiske folklore er originalt skrevet for klaver. Suite Iberia havde, i sin fulde længde, aldrig før været opført eller set i et guitar arrangement, da Christophe Dejour i 1996 tog udfordringen op og transkriberede, den komplette suite for 3 guitarer.
Trio Campanella uropførte hele suiten i august 1998 i København.
 
Nye projekter af egne transkriptioner er Fantasia Baetica af Manuel de Falla. Dette værk er ligeledes originalt skrevet for klaver og har som Iberia tydelige rødder i den Andalusiske musik med maurisk inspirerende ornamenter og intense danse rytmer, kendt fra bl.a. flamenco musikken. 
Trio Campanella arbejder derudover med Enrique Granados’ store klaverværk; Goyescas.
Denne musik er bygget over den spanske maler, Francisco de Goya’s kendte kvinde billeder (La Maya). I musikken fortælles en historie, som indeholder fyrige bejlere, ulykkelig kærlighed og fortvivlelsens dialog med en nattergal. Enrique Granados har i dette smukke stykke programmusik kommentarer, hvor guitaren omtales som direkte inspirations kilde for hans værk.
 
Udover liveoptræden på dansk og svensk radio og tv , har Trio Campanella optrådt på adskillige internationale kammermusik- og guitarfestivaller.
Februar 2001 færdiggjorde trioen den første komplette indspilning af Iberia for guitarer, som udkommer i hele verden til foråret 2003 på pladeforlaget NAXOS.
 
Hvad andre siger om os:

"Trioen besidder høj international klasse...Suite Iberia er noget helt unikt i den klassiske guitarverden. Jeg kan varmt anbefale Trio Campanella."
Göran Söllscher, professor i guitar ved Musikhögskolan i Malmö
 
"It is an absolutely stunning performance, and I think the Trio will get noticed by the general press."
"None of this music has been done on guitars before, and Trio Campanella is the only guitar group I have ever heard that can truly bring an 'orchestral' scope and sound from this combination. Their musicality, detail, and rhythmic strength are profound - I don't easily get this carried away; at least not by guitarists..."

Norbert Kraft (Canada), Artist Director på pladeselskabet Naxos

"Trioens indstudering ligger på et meget højt teknisk og kunstnerisk niveau. Dejours arbejde vidner om stor indsigt i Albeniz' komposition og forståelse for komponistens klangforestillinger og æstetiske idealer."
José Ribera, professor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

"Værket gør sig fremragende for guitarer i dette arrangement - og langt bedre end det gør for orkester, som man også kan opleve det, men opførelsen var da også fornem. Trioen lod Albeniz´ musikalske spaniensbeskrivelse emme stemningsfulgt i en elegant udformning med mange delikate nuancer i det veloplagte samspil, der desuden bød på en flot præcision."
Jyllands-Posten, 5.8.1999

"Trio Campanella musicerede med overbevisende, bløde temposkift, der er et dominerende og helt afgørende element i denne folkloristisk prægede musik. Kombinationen af koncentration og afslappethed virkede som en mild brise.
Det er godt nyt, at Trio Campanella til efteråret vil indspille Suite Iberia på CD. En god ting at kunne tage ned fra pladehylden."

Politiken, 5.8.1999

Gren|Grafisk
© 1996-2018

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63