Bobo Moreno

Bobo Moreno og KK Soulband:
 
bobby_moreno_020

youtube_logo11
 
Hør Bobo og Bandet
Se video “Superstitius” på Youtube

Efter en henvendelse om at synge med KK Soulband i foråret 2010 fremsendte de nogle optagelser, hvilket resulterede i følgende korte og klare tilbagemelding fra Bobo: "Wow, I er fede! Kan jeg få jeres repertoireliste, og er der en dato for koncerten? Mvh. Bobo" Således kom det til, at KK Soulband og Bobo Moreno for første gang spillede sammen i august 2010 til et stort koncertarrangement i forbindelse med Svendborg Festdages afslutning. Det blev et brag af en koncert, der efter Bobos, KK Soulbands og det overraskede og ovenud begejstrede publikums mening ikke kunne eller måtte blive den sidste! Den højt respekterede Bobo Moreno synger med nerve og intensitet, hvilket sammen med KK Soulbands forrygende klasse som soulband smelter sammen til et musikalsk udtryk, der får en til spørge: ”Hvor mange år har de spillet sammen?” Her må 'musikpolitiet' gå hjem med uforrettet sag, for her er ikke noget at komme efter!

KK Soulband
er en konstellation af Svendborg-musikere, der hver på deres felt kan deres håndværk og sammen leverer musik i en uovertruffen kvalitet og med en særlig nerve som absolut er en oplevelse værd! De spiller soulmusik af den originale slags, som den blev defineret i slutningen af 60'erne og først i 70'erne, hvor soulscenen var domineret af navne som The Godfather of soul, James Brown og af Stevie Wonder i sin mest kreative periode. Den knap så kendte men ikke mindre interessante Donny Hathaway, men også hvide orkestre som Allman Brothers Band og nyere kunstnere som Prince danner grundlag for orkesterets dynamiske og solide repertoire.

Læs interviewet med Bobo og KK Soulband

Brødrene Kaae og Bobo Moreno lagde Guldsalen ned
I fredags var der koncert i Borgerforeningen med det lokale orkester KK Soulband. Med sig i front har de én af danmarks absolut bedste sangere og performere – Bobo Moreno.

Man er overhovedet ikke i tvivl. Det her, det kan kun blive stort! En yderst veloplagt Bobo Moreno gav den 100% som ´soul-frontmand’ for det lokale orkester KK Soulband, da de fredag lagde Guldsalen fuldstændig og aldeles ned med et brag af en koncert.

Brødrene Kaae & Co.
Efterhånden er de blevet ’verdenskendte’ i Svendborg de to Kaae brødre, som udgør drivkraften i KK Soulband. Henning Kaae – lokal ’guitar-hero’, og uden tvivl ud over det sædvanlige med seks strenge mellem fingrene, er sammen med sin bror Preben Kaae, som med stort held vist har kigget hedengangne Buddy Rich over skulderen, kernen i KK Soulband. De to brødre har spillet musik siden de kunne kravle, og har siden formået at drive det til mere end blot at spille Kim Larsen kopier på den lokale bæverding for et par lukne Hof og en plovmand – til deling! Fredag gik de på scenen med én af landets bedste sangere – Bobo Moreno, og en lille håndfuld af lokale musiker: Simon Duun, Søren Møller og Esben Hansen, som alle tilsammen fik vist hvad de virkelig duer til – at spille r… ud af bukserne på os alle sammen.

Men hvordan kan det være at de lokale drenge i KK Soulband nu boltrer sig med eliten indenfor dansk showbusiness?

mitsvendborg.dk mødte Bobo Moreno backstage i pausen til aftenens koncert i Borgerforeningen, og spurgte ham om hvorfor han lige netop havde valgt at slå sig ned sammen med et lokalt soul/funkorkester fra Sydfyn, når han kunne havde valgt stort set frit på alle ’hylder’.

-Da jeg sidste år i forsommeren fik en mail fra KK Soulband med et link til en musikfil de havde indspillet tænkte jeg: Okay - fedt, det gider jeg godt prøve. Der var så meget karakter og talent over over du gutter, at jeg afgjort måtte forbi deres øvelokale.

Var der musikalsk ’kemi’ første gang i øvede sammen?
Ja, det kan jeg love dig for at der var. Jeg var straks klar over, at her var nogle musikere som ikke bare måtte få lov at ’hensyne’ i udkantsdanmark, smiler Bobo Moreno.

KK Soulband spillede deres første job sammen med Bobo Moreno den 7.august sidste år til ’Folkefest på Frederiksøen’. Arrangementet i Borgerforeningen i fredags er således anden gang at det svendborgensiske soulorkester spiller sammen med Bobo Moreno.

Hvornår bliver du fast medlem af KK Soulband?
-Er jeg da ikke det allerede, griner Bobo Moreno, og fortsætter: -Man kan finde lommer af talent alle vegne, og her er tale om nogle af dem. De gutter her er ud over det sædvanlige, og de bør frem i forreste linie og gøres mere kendte. Og det vil jeg gerne hjælpe med til.

Hvilke steder kunne du forestille dig KK Soulband spille med dig i front?
-I princippet alle steder, men det bliver ikke små klub-jobs. Det er vigtigt at holde niveauet i dette her orkester. Koncerten her i aften afvikles på et rigtigt fedt sted. Rammerne og omgivelserne er helt i top, og det er den kurs vi skal holde. Så er jeg ikke i tvivl om, at KK Soulband nok skal blive kendte – også i hele landet.

Hvis du skal sige lidt om musikerne i orkestret, hvad vil du så fremhæve?
-Forkellige byer i Danmark har deres egne ’helte’, og jeg tror vi har med et par af dem at gøre i Svendborg i dette her orkester. Kaae brødrene er helt tydeligt noget ganske specielt, det finder man ikke mange steder i landet – heller ikke i København, siger Bobo Moreno.

10 minutter senere står han tilbage i spot på scenen i Borgerforeningen sammen med de lokale drenge i KK Soulband.

Webmaster
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden med Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63