Effy & Eliten

Effy & Eliten
Det bundsolide rockband nærmer sig med hastige skridt 25 års fødselsdagen.

effy_eliten_08I april 2010 er det 25 år siden Effy, Ole Larsen og Erik Damgaard mødtes på et værtshus i Roskilde og blev enige om at slå kræfterne sammen i et rockband. ”Det skulle bare være det fedeste band i landet, ROCK med eftertryk og kodeordene: Stones, Springsteen, Young, Kinks, Clash, Bryan Adams og sådan noget” husker frontdamen Effy.

Om det så blev det fedeste band i landet, det må andre bedømme, men sikkert er det, at de med dannelsen af EFFY & ELITEN virkeligt ramte målskiven. Der manglede simpelthen et klasserockband der sang på dansk i de dage, hvor der ellers stod pastelfarver og permakrøl på dansk musik.

Bandet spillede kolossalt mange koncerter, de var på plakaten overalt og hele tiden, den længste sammenhængende turneperiode gik f.eks fra november 1989 til september 1990.

Bandets koncerter havde allerede tidligt fået stor opmærksomhed – bandet spillede højt, insisterende og længe og fremstod som en potent, overoverdentligt velspillende enhed. Allerede et halvt år efter bandet blev dannet skrev journalist Erik Jensen (med et citat lånt fra Jon Landau) at ”han havde set rockens fremtid” Store ord!

På trods af at anmelderne skamroste de tre første albums og at alle var enige om at gennembruddet var lige om hjørnet – så udeblev det helt store brag. Så efter 1993 turneen der fulgte op på det 3 album ”Ta’ hva’ jeg har” gik bandet i tænkeboks.

Op igennem 90’erne blev meget prøvet af, både i øvelokaler og på scener, det var bare ligesom ikke rigtigt. Som alle der kender orkestret ved, så er ordene ”it only rock’n’roll – but we like it” noget af det der beskriver EFFY & ELITEN bedst, så i 2005 udkom den fjerde album med gnistrende fenderguitarer og brølende hammond – sådan er det bare og sådan skal det være. Som en anmelder engang beskrev det ”rene ord og reel betjening – ikke så mange dikkedarer”

EFFY & ELITEN har så brugt 2008 på at skrive nye sange og ikke mindst spille 2 nye medlemmer ind, nemlig den forrygende korsanger Gull-Mai Friis og en sand fryd af en trommeslager Anders Hvidberg-Hansen. Den gamle kapelmester Erik Damgaard udtrykker det således ”Nu lyder bandet simpelthen som det skal – lige sådan vi tænkte det på den bodega i 1985, det er sgu da utroligt”

EFFY & ELITEN er dansk rock der vitterlig er rock – ny singleforløber for det 5 album i sensommeren, albummet noget senere.

Webmaster
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden med Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63