Kim Larsen

Kim Larsen & Kjukken
- Kim Larsen er Danmarks nationalskjald nr. 1

SANGE FRA GLEMMEBOGEN med Kim Larsen
Er hans varme hyldest til en række kendte og ukendte danske og svenske sange, af den slags der gennem årene har sat sig fast i hans indre jukeboks. Eller som Kim Larsen selv udtrykker det: "Det her album, det er udtryk for arv og gæld. Sangene her er dér hvor jeg selv har gravet utallige gange, det er de her sange jeg selv har stjålet fra... Da jeg var barn gik jeg og spidsede øren når de var i radioen - og andre lærte jeg at kende på højskole, hvor Panik Ole sad med sin guitar og spillede dem..."

Når Kim Larsen kaster sig over såvel evergreens som glemte perler, gør han det naturligvis på sin helt egen måde. Både nænsomt og med respekt for forlægget - og alligevel altid personligt. Man kan høre at der er kærlighed bag fortolkningerne - og man kan høre, at nogen af disse sange også har været med til at forme både sangskriveren og sangeren Kim Larsen.

At fortolke sangene fra Glemmebogen har ikke mindst handlet om at bevise, at gode sange lever længe - og at gøre det så der hverken går museum eller fortænkthed i fortolkningerne. Musikken er moderniseret, der er klippet et vers ud hist og her - og der bruges såvel alskens akustiske instrumenter som loops og samples og andre elektroniske hjælpemidler. Og ovenover alting, for nu at citere en af de sange der ikke er med, stråler Larsens karakteristiske stemme. Stor i slaget, hvor det er nødvendigt - intens og fintfølende, hvor dét kræves af sangene. Lyt eksempelvis til "Spindevisen", hvor Larsen nok opdaterer bedstemors sang fra filmen "Ditte Menneskebarn" - men stadig formår at fastholde sangens oprindelige sødme og naivitet. Eller lyt til strofen "det var den lille lærke/som man næsten aldrig ser" fra åbningssangen "Den Første Gang Jeg Så Dig". Sunget så man får lyst til at kigge ud af vinduet, for at glæde sig over at Danmark stadig er der udenfor...
 
Kim Larsen er jo både spillemand og popmusiker - og det er netop denne kombination der vinder overalt på "Sange Fra Glemmebogen". Albummet er fyldt med perlende guitarer og masser af labre vokalharmonier - og så er der hele vejen igennem en smittende glæde i Kim Larsens og Kjukkens fortolkninger af disse 14 sange fra før verden gik af lave.

Webmaster
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden med Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63