Sonjas Søstre

Sonjas Søstre
  sonjas-soestre-scenen-20x12

youtube_logo15

Se på Youtube
https://www.youtube.com/watch?v=sYh2dJs392o

Sonjas Søstre er et kvindeband, der oprindeligt blev dannet i midten af 70’erne og opløstes i 1981. Efter en pause på små 30 år samledes de igen i 2009 og har siden været et aktivt udøvende band.

Dengang i 70’erne var Sonjas Søstre en velkendt del af kvindebevægelsen og venstrefløjsmiljøet i Århus og optrådte på tidens spillesteder, festivaler og til støtte for strejkende porcelænsarbejdere m.v.

Til dato har Sonjas Søstre bare medvirket med et enkelt nummer på to pladeudgivelser: International Kvindemusikfestival 78 med nummeret ’Krigsindustrien’ og i 79 på børnepladen Kom så afsted med pladens titelnummer.

Bandet består af Bente Holt Knudsen (sanger og sangskriver), Anne Littauer (mandolin, violin, harmonika m.m.), Lise Helledie (bas) og Dorte Hagen Jensen (trommer), som alle var med i 70´erne.

 Her i nyere tid har vi spillet sammen siden 2009 og vi har opøvet et nyt repertoire. Bentes tekster beskriver tanker og refleksioner over, hvordan det er at være kvinde/menneske i dag, og er præget af en personlig erfaringshorisont på baggrund af levet liv – lidt forskelligt fra dengang i 70´rne, hvor sangene væsentligst omhandlede aktuelle kønspolitiske og andre politiske emner. Musikken arrangeres i øvelokalet i en fælles proces.

Det nye repertoire er blevet præsenteret ved en række koncerter i Århus og København, på spillesteder som Cafe Sappho, Gyngen og Kvindemuseet i Århus, i Bøssehuset på Christiania og til diverse støttefester og mindre festivaler rundt omkring i landet.

I juni 2015 indspillede Sonjas Søstre 11 numre, 9 nye og to hits fra 70´r repertoiret, i det legendariske Sweet Silence Studio i Helsingør, med ligeså legendariske Flemming Rasmussen bag mixerpulten. Henrik Littauer har sammen med bandet produceret, og efter dubs og mix i løbet af efterår og vinter, er musikken nu klar til at møde sit publikum.

Sonjas Søstre udgives d. 8. april 2016. Allerede d. 8. marts, på kvindernes kampdag, slippes den første single, Hvorfor sover Sonja længe.

sonjas-soestre-quadro-20x20

Webmaster
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden med Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63