musikformidlingknap01
Index
Selskab
Solo
Duo
Trio
Kvartet
Kvintet >>

Webmaster
Gren|Grafisk

Jørgen Sølvsten

jorgen_solvsten_010Jørgen Sølvsten er født i 1950. Han er oprindelig uddannet som tjener på Rest. Skovbakken i Silkeborg, fra 1966 til 1969, og der fik han interessen for selskabsmusikken og den specielle niche det er, at spille og synge for folk i sluttede selskaber. Så harmonikaen, som Jørgen havde startet sin musikalske karriere på som syvårig, blev skiftet ud med et elektrisk orgel af mærket Teisco. Det blev dog ikke selskabsmusikken i første omgang.

I årene 1968 – 69 startede Jørgen, sammen med et par andre musikere Danseorkestret " Sølvstens trio". Og efter endt uddannelse, og et enkelt år som tjener, blev det daglige job skiftet ud med et par 7-4 jobs, så orkestret kunne komme ud at spille til bal i Weekenden.
Det gik fantastisk godt for orkestret og da de begyndte at optræde på de større dansesteder, blev navnet ændret fra dansk til engelsk og nu hed bandet så SILVERSTONES.
I 1973 droppede alle tre musikere så det daglige job og begyndte at spille professionel 5-6 dage om ugen. Samtidigt var Jørgen begyndt at komponere musik så der blev også indspillet plader og bånd ind i den periode. Jørgen har bl.a. komponeret Silkeborgvalsen i forbindelse med Regattafesten i 1982 i Silkeborg hvor Silverstones spillede sangen på havnen for 60.000 mennesker.

Selskabsmusikken!
I 1985 startede Jørgen så Solo, som selskabsmusiker. Ja og med en restaurations uddannelse og 12 år som professionel tangentspiller i rygsækken, så er man vel godt rustet, til at efterkomme de krav, der stilles til en selskabsmusiker:

Korrekt optræden og påklædning.
Nærværende ved festen, uden at stjæle billedet.
Men altid klar med en lille skålesang eller et syngmed potpourri, hvis stemningen er til det.
Situationsfornemmelse.
Musikken er kendte melodier, såvel nye som gamle, i et afdæmpet og behageligt lydbillede, så gæsterne kan tale sammen under middagen.
Jørgen spiller og synger med på div. Festsange.

Mens I spiser spiller jeg dæmpet diner-musik og er der lejlighed til det, synger jeg gerne en sang. F.eks. af Erik Grib, Roger Whittaker eller lignende.
Jeg synger altid med på lejlighedssange.
Er der brug for en skålesang eller en fællessang er jeg altid parat til at følge stemningen op.
Under dansen spiller jeg et meget bredt repertoire og altid tilrettet den musikgenre, Jeres gæster danser mest til.
I får en positiv musiker med god situationsfornemmelse og med stor erfaring inde for fest og selskabsmusik.

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan  også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63