the Coral Negro
musikformidlingknap01
Index coralnegrobog05
World Music

THE CORAL NEGRO
Skønheden i salsa er dens kombination af mange forskellige slags art og stil. Det gælder såvel musikken som i dansen, hvor man ikke skal blive overrasket over at finde indbyggede elementer fra andre danse. I salsa kan man komme i tvivl om, hvad der kom først: Musikken eller dansen? Med "The Coral Negro" er man ikke i tvivl. Kerne-medlemmer er Maria, Carlos og Alexis som alle voksede op i hjertet af den afro-cubanske salsamusiks udspring i 60'ernes Havana og inspirationen til "The Coral Negro"s musik står komponisten og kontrabassisten John for. John der som professionel spillede dansk fusions/jazz i 70'erne og senere turnerede USA og Canada med gruppen The Drifters. Johns uovertrufne basrytmer bærer melodierne og fører orkestret præcist gennem de mange variationer med varm hengivenhed overfor musikkens latinske hjerte, sådan som man oplever det på den nye CD med titlen "Black Shoes". Det er denne originalitet og trofasthed mod de cubanske rødder, der gør "The Coral Negro" værd at lytte til.

coralnegrosalsaweb01Besætningen:

Orkestrets frontfigur, forsanger og entertainer er karismatiske Maria Gomez, født 1966 i Havana, Cuba. Som 14-årig optrådte hun gennem halvandet år på "Casa De Cultura" i Havana, allerede da med rutinen i blodet fra utallige oplevelser med sin mor på scenen. Maria er en virkelig publikumsmagnet, der med sin sang og sin charmerende energi begejstrer sine tilhørere.

The Coral Negro"s initiativtager, komponist, musikalske leder og rytmiske nerve er John Fugmann Bech, født i Stockholm i 1948. John begyndte at lære at spille kontrabas hos Hugo Rasmussen kun 11 uger før optagelsesprøven på Musikkonservatoriet. Radiosymfoniorkestrets førstebassist, Helge Ploug Christensen, var docent på konservatoriet og løftede Johns kvalifikationer yderligere. John udgav i 1992 sin første CD, "Bitter Lemon" med orkestret "Le Squeeze" hvis besætning bestod af den danske musikelite. To år senere udgav han sin anden CD, "About Time" med bl.a. blæsergruppen "Ridn' Thomb".

Carlos Gomez født 1962 i Havana, Cuba, er orkestrets virtuose pianist og keyboard-spiller, der med sit absolutte gehør ofte er drivkraft bag "The Coral Negro"s musiske arrangementer. Allerede som 7-årig begyndte han for alvor at modtage undervisning, bl.a. fra en af tidens mest fejrede pianister, Ruben Gonzalez. I 1987 rejste Carlos til Danmark, hvor han bl.a. blev kendt som pianist på "Bananrepublikken" i København.

coralnegroband01Når "The Coral Negro" til tider lyder som Carlos Santana's orkester skyldes det ikke mindst guitaristen Alexis Lafargue Durrán, der er født 1968 i Havana, Cuba. Alexis er professionelt uddannet og mestrer en række kendte strengeinstrumenter bl.a.den specielle tistrengede cubanske Charango-guitar.

Udover disse 4 består orkestret af trompet, tenorsax, trombone, 2 x percussion, keyboards, 2 backing vocals og 2 dansere.

Orkestret kan bookes fra 5 m/k op til 14 m/k.

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63