Dany Raï
musikformidlingknap01
Index
World Music

Dany Raï
- skaber sin egen genrer: Rai 'n' B

dany_rai_02_07
Allerede som 15-årig så Dany Raï med det borgerlige navn Mohamed Bellajrou det som sin mission at udbrede kendskabet til den musikgenre han som barn fik smag for og lærte at elske. Raï musikken har oprindelig sin rødder i Nordafrika, og med sine rødder i Marokko har Dany Raï en særlig kærlighed til musikken. Han startede i 1995 det første og eneste raï band i Danmark, og han er til dags dato anerkendt som Danmarks eneste raï kunstner på den musikalske scene.
 
dany_rai_01_010Det har bragt ham vidt omkring i sit musikalske samarbejde med nogen af landets største navne indenfor deres felt. Han har gæsteoptrådt utallige gange med Outlandish, er musikalsk medskriver og gæstesanger på deres nyeste album med sangen "Reggada" som er inspireret af raï. Danske folkenavne som Lars Lilholt og Poul Krebs har også haft glæde af hans særlige raï krydderi på henholdsvis sangen "Vi har ansvaret for en drøm" og "Ildsjæl" som blev lavet til fordel for Dansk Flygtningehjælp.
 
Med sin opvækst i Danmark har Dany Raï været udsat for forskellige mainstream musikgenrer, rnb, soul, hip hop og pop blandt mange andre. Det har givet hans lyd et særligt kendetegn, som er ukendt blandt mange raï kunstnere rundt omkring i verden.
 
Dany Raï serverer en raï cocktail bestående af originale råvarer og krydderier af egen import, blandet sammen med mere kendte krydderier set med mainstream briller. Raï n' b er et rammende udtryk for stilen, der antages til det igangværende album projekt.

Webdesign
Gren|Grafisk

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63