musikformidlingknap01
Index
World Music

Webdesign
Gren|Grafisk

Nulle & Verdensorkestret
nulle verdensorkestret

Nulle & Verdensorkestret

spiller overraskende nok (!) verdensmusik, men vel at mærke verdensmusik, som er resultatet af et langt omrejsende liv som musiker.

Nulle & Verdensorkestret spiller overraskende nok (!) verdensmusik, men vel at mærke verdensmusik, som er resultatet af et langt omrejsende liv som musiker.

Efter udgivelserne af de meget roste cd'er "Twiligt Time", "Blame It On My Youth" og "C'est Si Bon" (alle på pladeselskabet Olufsen Records) har Verdensorkestret for alvor slået sit navn fast på den danske musikscene. Gruppens fem medlemmer, der kommer fra hver sit musikmiljø, er alle garvede musikere.

Alle fem er på et tidligt tidspunkt ramt af virusen "jazz", men på grund af deres omflakkende liv som musikere i den store verden, hvor inspirationskilderne flyder, er deres fælles musikalske råb blevet præget af omverdenens musik.

Elith "Nulle" Nykjær
Startede sin karriere i 1964 i det legendariske Cap Horn i Nyhavn og spillede derefter i Fessors Big City Band i 9 år. I 1977 startede han orkestret Gadedrengene, der senere blev døbt til Verdensorkestret.

Carsten Lund
Spillede swingmusik på fyn før han kom til København, hvorefter han startede et årelangt samarbejde med guitarist og sanger Poul Dissing. - Har været medlem af Verdensorkestret siden 1982.

Karsten Kjems
Har trods sin unge alder allerede 20 år på bagen som trommeslager. Som søn af trommeslageren Svend-Erik    Nørregaard er Karsten født med stikkerne i hånden, og han har de sidste par år gjort sig bemærket som et af de store nye talenter i jazzmiljøet.

Jakob Thors
Verdensorkestrets yngste medlem kommer fra Bornholm. Her startede han med at spille professionelt allerede som 15-årig. I dag er Jakob et kendt navn i de Københavnske jazzkredse, hvor han blandt andet har spillet med gud og hver mand.

Louise Albeck
Har gennem tiderne høstet mange anmelderroser. Louise blev medlem af orkestret i 1982 og er dermed en af    grundlæggerne af det nuværende Verdensorkester. Hun har med sit naturlige talent udviklet sig til en meget personlig fortolker af både gamle og nye jazz-standards, og ikke mindst af den danske sang-skat. Louise Albeck, Hvem kender ikke hende ?

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63