musikformidlingknap01
Index
World Music

Webdesign
Gren|Grafisk

Orient a la Tino

Orient à la Tino – musik over grænser.

orientalatino_08
Orient à la Tino spiller verdensmusik og hylder mangfoldigheden på det nye album “Orient à la Tino – With Emir Bosnjak” som udkom 30. januar 2007.

Orient à la Tino henter inspiration hele vejen fra Mellemøsten via Balkan, Bosnien og Spanien til Brasilien og Argentina.

Geografiske og genremæssige grænser krydses, så tango spilles med hip hop beat, salsa spilles orientalsk og kammermusik bliver til samba. En guitar dukker op i rollen som en arabisk oud og harmonikaen spilles pludselig som blues-mundharpe…

orienalatino_cd_07Mangfoldigheden i Orient à la Tino afspejler de uransalige veje der har ført musikerne sammen i denne musikalske smeltedigel - med baggrund i balkanmusik, pop, klassisk, jazz, rock, sevdah, hip hop, new age og old school kan det ikke blive forudsigeligt og slet ikke ensformigt.

Det er lykkedes at indfange den stemning af åbenhed der kendetegner orkestrets koncerter. Der blevet plads til et par stille numre, præget af akustisk guitar og afdæmpet rytmegruppe, hurtige balkannumre anført af power-harmonika spil, sprudlende spansk- og lækre latinamerikansk inspirerede numre. Mangfoldigt, men umiskendeligt Orient à la Tinsk!

Under CD’ens tilblivelse har musikken også været lidt omkring: Den nærværende stemning er opnået ved dogme-lignende indspilning i en lokal kælder, og den globale sound er fundet i Hatic Studio, Wien, hvor musikken er mixet.

Allerede inden udgivelsen har indspilningerne vakt opmærksomhed, idet nummeret “Spanish-Turkish Suite” blev nomineret til en award som årets world track 2006 og udsendt på World Music Denmarks præsentations CD.

Musikken på CD’en er skrevet af Karsten Berger og Emir Bosnjak.

“Orient à la Tino  - with Emir Bosnjak” er udkommet på Gateway Music. (GWCD1033) og udgivet med støtte fra Århus Kommunes kulturforvaltning, DJBFA og KODA.

Harmonika: Emir Bosnjak
Elektrisk og akustisk guitar: Karsten Berger
Bas. Steen Lind
Trommer: Michael Andersen

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63