musikformidlingknap01
Index
World Music

Webdesign
Gren|Grafisk

The Original Danish Polcalypso Orchestra

The Original Danish Polcalypso Orchestra

Polcalypso
UK

For lang tid siden var Danmark i besiddelse af tre små øer i Vestindien, St. Croix, St. Thomas og St. Jan. Øerne blev solgt til USA i 1917, men da danskerne rejste hjem efterlod de noget derovre - MUSIKKEN. Selv i dag kan man høre rester af dansk musik på Virgin Islands, som øerne hedder i dag, men noget besynderligt er sket. Ved sammensmeltningen med den lokale Calypso e, der opstået el nyt musikalsk begreb: "POLCALYPSO" (Polca + Calypso = Polcalypso)

Polcalypso in English

Picture
Picture

Kapelmester Kazio Kierpaul faldt tilfældigt over denne musik i 1988 og dybt inspireret dannede han orkesteret Karlekammeret - også kendt som The Original Danish Polcalypso-Orchestra - så man også på vore breddegrader kunne nyde godt af denne geniale fusion.

The Original Danish Polcalypso Orchestra har siden da optrådt i ind- og udland, og er blevet udsendt af mere end 500 radio-stationer i Europa og Amerika. l Vestindien lå orkesterets første LP på St. Thomas-toppen i 2 år, hvilket resulterede i en invitation fra øernes guvernør med efterfølgende koncerttourne i foråret 1992.

I 1994 blev orkesteret inviteret til at spille ved karnevallet på St. Croix, Vestindien og orkesteret gennemfører sin anden tourne dér med 15 koncerter på 14 dage.

I starten af 1995 kommer orkesterets tredie album, POLCALYPSO III, ind på en 30’te plads på den europæiske verdensmusik top-100 liste over de bedste udgivelser i '94. I sommeren 1995 havde orkesteret besøg af Polcalypso-musikkens Grand Old Man, James "Jamesie" Brewster fra St.Thomas. Danmarks Radio optog en af koncerterne live med henblik på senere CD-udgivelse.

"Eksotisk' musik fra de gamle kolonier med en temmelig bekendt klang. Et ekko af de forhenværende koloniale dansesale, fremført på en i høj grad nutidig måde af The Original Danish Polcalypso Orchestera, som tager lytteren med på nye vestindiske eventyr, vækker længst glemte lidenskaber og stimulerer danselysten til orgiastiske højder ...

CD

Diskografi/discographia :

  • POLCALYPSO 1989 (Olga LP/MC 89045)
  • POLCALYPSO II 1991 (Olga CD/LP/MC 91055)
  • POLCALYPSO III 1994 (CCR CD/MC 94001)

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63