musikformidlingknap01
Index
World Music

Webdesign
Gren|Grafisk

Vanja Santos
vanjalogo001

„Vanja Santos er en brasiliansk Björk-type, hvis særprægede stemme og frasering ikke blot går gennem marv og ben, men også rammer direkte i hjertekulen“ (koncertanmeldelse af Boris Rabinowitsch i Politiken). Hendes sceneoptræden og udstråling efterlader ingen tvivl om hendes erfaring - musikken, rytmerne og sangen slynges ud over scenekanten med en kraft som er lige dele sensualisme og næsten dyrisk vildskab - en cocktail kendt af den som har oplevet musikken i Brasilien.

Vanja Santos’ musik har baggrund i de brasilianske rødder, men er en stærk og kraftfyldt blanding af amerikansk/europæisk jazz/rock, funk,  bossanova og brasiliansk pop.

vanjasantos001

Titlen på Vanja Santos nye CD „I say...TIME“ er hentet fra et af numrene, men skyldes også processen bag CD’en. En proces, der startede for nogle år siden, og som nu udkrystaliserer sig i en række inciterende og sensuelle sange, fyldt med energi.

Vanja Santos er oprindelig udelukkende sanger, men med projektet her debuterer hun både som  komponist og tekstforfatter. Sangene handler om kærlighed, dans og livsglæde, og teksterne er tæt knyttet til den brasilianske rytme, Baiâo, Afoxé, Axémusic og Maculelé.

vanjacdcover001

Vanja Santos’ baggrund er det musikalske miljø i Rio De Janeiro og Sao Paulo, men hun har også været stærkt engageret i teater- og musicalmiljøet - har haft en hovedrolle i Hair ved opførelsen i Sao Paulo i 1987. Derefter direkte til København og Dr. Dante som skuespiller og sanger. I de senere år har Vanja Santos turneret med sit eget band „Yes Brasil“ herhjemme og i udlandet.

Vanja Santos har bl.a. optrådt med og  indsunget numre på CD med trommeslageren Jacob Melchior, guitaristerne Christian Sievert og Jacob Fischer samt den brasilianske trommeslager Robertinho da Silva.

The Band:

Guitar: Jacob Fischer - Bass: Nicolay Land - Keyboards: Markiko Nielsen - Drums: Ole Rømer - Sax: Søren Eriksen - Percussion: Rodrico Labarca - Backing vocal: Marluze Santos

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63