musikformidlingknap01
Index
World Music

Webdesign
Gren|Grafisk

Wakilo

Wakilo

wakilo_010
Dawda Jobarteh: kora, vocal
Preben Carlsen: guitar
Jakob Dinesen: sax
Nana Osibio: bas
Modou Traore: percussion
Sal Dibba: percussion

Wakilo betyder entusiasme på mandingasproget, hvilket sammen med en forkærlighed for vestafrikansk musik netop er drivkraften i det seks mand store orkester.

Dawda Jobarteh (Gambia) er ud af en griotfamilie, d.v.s. en familie, hvor musikerhvervet går i arv, og hvor det specielle instrument, Dawda spiller, koraen har en central rolle.

Koraen er et strengeinstrument med intet mindre end 21 strenge, som åbner for en eventyrlig klangverden.

Wakilo forsøger at skabe sin egen lyd gennem koraens møde med mere vestligtklingende instrumenter som guitar og saxofon tilsat bas og percussion.

Repetoiret er en skøn blanding af traditionel griotmusik og egne numre inspireret af den vestafrikanske tradition.


”Den unge fantastiske koraspiller fra Gambia – Dawda Jobarteh har sammen med den danske afro-guitarist Preben Carlsen dannet en af de mest hotte afro-fusions grupper i dagens Danmark. Deres sammenspil er unikt på den hjemlige scene  - med fantasifulde melodiske linjer, der fletter sig ind i et vildnis af frække intense rytmer, sprudler deres musik af livsglæde.
Det er intens og vild  afrobeat med virtuose soloer - en moderne udgave af vestafrikansk troubadur / griot-musik.

Dawda er vokset op i byen Brikama midt i denne traditions højborg blandt de store koramestre Alhaji Bai Konte,  Malamin Jobarteh og Foday Musa Suso, som har spillet med bl.a. Herbie Hancock, Bill Laswell , Phillip Glass og Don Cherry.

Wakilo kan varmt anbefales.”

Pierre Dørge, New Jungle Orchestra

Hvis du ønsker tilbud med information om priser og evt. ledige datoer vedr. band eller solist, kan du sende en besked ved at gå til siden Information og udfylde formularen. Husk at angive kunstnerens navn.

Du kan også ringe til Musikformidlingen på: 86 13 00 63